Gimnazija “Stevan Jakovljević”: Ugostili đake i profesore Srednje škole “Kočo Racin” iz Skoplja

Loading

VLASOTINCE – Gosti iz Makedonije, iz Srednje škole “Kočo Racin” u Skoplju, boravili su u Vlasotincu kod svojih kolega u Gimnaziji “Stevan Jakovljević”, povodom saradnje čiji su memorandum potpisali krajem prošle godine. Dve škole su ove godine konkurisale kod Ministarstva prosvete Severne Makedonije zajedničkim projektima.

-Ovo je jedna od međunarodnih aktivnosti naše škole. Juče smo ispratili učenike iz italijanskog grada Falkonara Maritimia i srednje škole „Kambi Serani“, koji su bili naši gosti nedelju dana, a stigli su nam predstavnici rukovodstva škole iz Skoplja kako bismo dogovorili dalje oblike saradnje – rekla je inicijator i koordinator međunarodnih projekata u vlasotinačkoj Gimnaziji prof. engleskog jezika Biljana Pipović.

Direktor SUGS “Kočo Racin” Blagica Pavlovska zahvalila je na izuzetnom gostoprimstvu.

-Oduševljeni smo školom, vidimo da se kolege mnogo trude i da škola dobro radi. Radujemo se saradnji, ali želim da naglasim da, iako naši zajednički projekti ne budu “prošli”, mi ćemo nastaviti da sarađujemo na dobrobit obeju škola – rekla je gošća iz Skoplja.

Prof. Pipović je podsetila da je Vlasotinačka gimnazija od 2013. godine aktivna na obrazovnoj platformi e-Twining  u kojoj deo aktivnosti odvija u virtuelnom svetu.

-Trenutno radimo sa školama iz Mađarske, Poljske, Italije i Turske. I naša saradnja sa Italijanima je počela na taj način – kaže prof. Pipović i podseća da je škola za projekte do sada dobila pet nacionalnih oznaka kvaliteta, kao i sedam evropskih oznaka, koje dodeljuje Evropska komisija za obrazovanje sa sedištem u Briselu.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor