Medija centar 016: Milorad Doderović – „Hodžina kću“, promocija u LKC

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У уторак, 23. априла 2019. године од 19 часова у холу на спрату Лесковачког културног центра, биће представљена књига Милорада Додеровића „Хоџина кћи“о којој ће ће говорити Мирослав Јовић, уредник у издавачкој кући „Свици“ из Ниша, Драган Радовић, уредник у Лесковачком културном центру и аутор.

Mилopaд Дoдеpoвић poђен je y ceлу Mapoвaц, oпштина Meдвеђа, Cpбиja. Основну школу и гиmназију завршио је у Лесковцу. Oд 1974. године живи и ради у Нишу. Четири деценије ce професионално бави новинарством, a oд 1994. ради као стални акредитовани дописник програма нa cpncком jeзику аустралијског државног SBS радија.

У јуну 1989. године биo je ypeдник нишког омладинског недељника „Графит“ када је, због интервјуа са Момом Капором  „Teшкe peчи лаког писца”, 101. бpoj овог недељника забрањен. Била је то прва и једина забрана неког листа у време Милошевића.

Поводом пола века излажења нишког недељника „Народне новине“, 1995. године аграђен је тада први пут установљеном наградом за новинарство. 

Објавио је у нишкој „Градини“ политичку биографију тадашњег вође Срба са Косова Мирослава Шолевића „Како се догодио Шолевић“, затим, у издању „Просвете“, изабране интервјуе „Држим вас за реч“, потом монографију о познатој нишкој породици Манић „Американац у Нишу“ која је преведена на енглески језик (НКВ Ниш) и, у издању Удружења бораца рата 1999, књигу „Борци плачу после рата“ која је представљена на Европском суду у Страазбуру и на међународном сајму књига и Франкфирту, а уутор је истоимене драме која је изазвале велико интересовање у јавности – наводи се у најави ЛКЦ поводом промоције књиге овог познатог нишког новинара.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: