Vlasotince:  Uloženo četiri miliona dinara za završetak SPC „Vlasina“

Loading

VLASOTINCE – Na objektu sportske hale u Vlasotincu zastakljeni su lokali i urađeni trotoari pored njih, a sredstva u iznosu od četiri miliona dinaraje obezbedilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. „Prvu fazu radova završili smo u novembru prošle godine, a drugu u aprilu ove, zbog zime. Ostalo je nešto malo “kozmetičkih “ radova i lokali će biti spremni za izdavanje. Međutim, nije nam bilo primarno to da lokale iznajmljujemo. Najveći razlog bio je da se spreči gubitak toplotne energije iz objekta, jer se rade grejanje i klimatizacija. Drugi važan razlog je bezbednosni jer kroz te lokale prolaze instalacije vode, kanalizacije i električne energije. I treći razlog je estetski jer objekat tek sada dobija arhitekstonski  izgled kakav je planiran, a reč je o jednom od najvećih i najlepših objekata u Vlasotincu“,  rekao je danas, prilikom obilaska objekta, direktor SRC Vlasina Dejan Čikić.

U toku su i veoma važni radovi na instalaciji toplotno – rashladne stanice, jer je ovaj objekat od nastanka bez grejanja i klimatizacije, što ga čini nefukcionalnim nekoliko meseci godišnje. „Hala je uslovno završena 2008. godine, iako ima postavljene radijatore, grejanje nikada nije uvedeno. Opština je izdvojila novac iz budžeta, oko 12 miliona dinara, za klimatizaciju i grejanje. Ovde se energija vode koristi za zagrevanje i hlađenje sportskog objekta“, rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Na pitanje može li temperature vode da greje ovakav objekat, Todorović je odgovorio: „Temperature vode je 12 do14C, koristi se radni fluid Freon 410 čija je radna temperature  -2C, to  znači da Freon uzima energiju od vode, greje se, isparava na toj temperature, kompresori sabijaju gas do temperature do 75 stepeni, a onda se izmenjivačima ta energija prenosi na vazduh ili na vodu za grejanje ili klimatizaciju. Vode ima na 7m, ali bušiće se još na 5m dubine kako bi se stvorili dovoljni kapaciteti za rad. Ovde su bili bunari za stari vodovod tako da ima dovoljne količine vode“, pojasnio je predsednik vlasotinačke opštine.

Radovi treba da budu završeni za dva meseca. Objekat sportskog centra je, inače, otvoren do ponoći svakog dana, jer ovaj prostor od 17 d o24h koristi 120 sportista iz 14 klubova, kao i brojni rekreativci. Vikendom, kad su utakmice, dolazi i mnogo veći broj posetilaca. Najgledaniji su rukometaši, košarkaši i odbojkašice. U nedavno napravljenoj sali mladi gimnastičari vežbaju u tri termina, aktivni su šahisti, a tu su i fitness, ples  i teretana. Obezbeđivanjem grejanja i klimatizacije ovo najmasovnije mesto za okupljanje mladih u Vlasotincu biće u potpunosti iskorišćeno.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: