Artmedia: Nivea igralište biće sagrađeno za dva meseca

Loading

VLASOTINCE – Dečje igralište, za koje je mobilijar i opremu opštini Vlasotince donirala kompanija Biersdorf, nakon pobede u glasanju za Nivea igrališta, biće izgrađeno za dva meseca, kaže Vladimir Kocić, pomoćnik predsednika opštine Vlasotince.

„Vrednost te donacije je tri i po miliona dinara, a oko tri miliona uložiće opština Vlasotince čija je obaveza da uradi  pripremne građevinske radove, postavi osvetljenje i  video nadzor na igralištu“, kaže Kocić

Što se tiče igrališta Vlasina 1, koje je nedavno izgrađeno između dva mosta, Kocić apeluje na sve građane da decu još uvek ne dovode na igralište koje nije u potpunosti u funkciji, pogotovo što na to ukazuju i oznake na njemu. „Nakon prvog pregleda igrališta ustanovljeno je da ispod jednog mobilijara treba dodati još jedan sloj gumene podloge radi veće bezbednosti. Takođe, na osnovu novog Pravilnika o dečjim igralištima potrebno je da se dve sprave dopune dodatnim letvicama da ne bi došlo do zaglavljivanja. Sled i montaža video nadzora, a za određene prepravke i sugestije “Jugoinspekta” iz Novog Sada opština je već počela sa prikupljanjem ponuda kako bi otklonila nedostatke“, objašnjava Kocić.

Nepoznati počinioci polomili su i deo ograde na igralištu, koja je sanirana. Iako na terenu stoji oznaka da igralište još uvek nije u funkciji, roditelji svakodnevno dovode decu da ovde provedu deo slobodnog vremena.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: