Medveđa: Predsednik opštine dr Nebojša Arsić, kratka biografija

Loading

MEDVEĐA – Председник општине Медвеђа је др Небојша Арсић. На званичном сајту ове вишенационалне средине на југу Србије објављена је његова кратка биографија, коју преносимо у целини.

Др Небојша Арсић, магистар медицинских наука, рођен је 10. августа 1967. године у Лебану. Основну и средњу школу завршио је у Медвеђи и Лебану као носилац „Вукове дипломе“ и ђак генерације. Успешно завршио војни рок 1986-1987 као добитник признања „Примеран војник“. Завршио је Медицински факултет у Нишу, у року, 1992. године и од јануара 1993. године запослен у Здравственом центру Лесковац, ОЈ Дом здравља у Медвеђи. Специјализацију интерне медицине са одличним успехом завршио је 2004. године

У периоду од 2005-2007 године успешно је обављао функцију управника Дома здравља у Медвеђи. У току специјализације и након тога бави се научно-истраживачким радом, а 2006. године са успехом завршава магистарске студије и брани магистарски рад на тему „Асимптоматске тромбозе вене субклавије у пацијенту са електродом сталног пејсмејкера“ и у току је израда теме за докторску дисертацију. Похађао је курс из ехокардиографије у организацији Ехокардиографског удружења Србије и био шеф интернистичког одсека у Дому здравља Медвеђа. Био је дугогодишњи председник УО Специјалне болнице за рехабилитацију „Гејзер“ у Сијаринској Бањи, где су лидерске способности и знања дошла до изражаја.

Успешно је завршио 2011. године у Београду мастер академске студије другог степена на студијском програму Менаџмент у систему здравствене заштите и стекао звање и академски назив мастер менаџер у систему здравствене заштите. Учествовао је на многобројним сипозијумима и конгресима у земљи и иностранству из области интерне медицине и кардиологије.

Одлуком Владе Републике Србије од 9. јуна 2015. године постављен за председника Привременог органа у Медвеђи, а после спроведених локалних избора, 13. новембра 2015. године, изабран је за председника општине Медвеђа. Ожењен је и има сина.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor