Paralelne izložbe strip albuma Marka Stojanovića „Do pakla i nazad“

Loading

LESKOVAC – Paralelne izložbe strip albuma Marka Stojanovića „Do pakla i nazad“ biće održane u Kragujevcu i Somboru – saopšteno je danas na konferenciji za novinare u sedištu Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“. Dana 10. maja u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu otvorena je izložba tabli stripa posvećenih strip albumu „Do pakla i nazad“, nastalom u znak sećanja na Nikolu Mitrovića Kokana i proglašenog za strip dešavanje 2018. godine na Godišnjoj listi nedeljnika „Nin“.

Otvaranje izložbe pratila je i promocija izdanja, a direktor biblioteke u Kragujevcu Mirko Demić saopštio je posetiocima da će izložba „Do pakla i nazad“ biti i program kojim će se kragujevačka Biblioteka „Vuk Karadžić“ predstaviti u Noći muzeja 18. maja. Takođe, 17. maja 2019. godine u 18:30 časova, zvanično će otpočeti 4. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike otvaranem izložbe „Do pakla i nazad“ u maloj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“, koja je i odabrana da bude centralni događaj festivala.

Na taj način će se izložba inspirisana strip albumom „Do pakla i nazad“, zbog velikog interesovanja, istovremeno biti održana u dva grada u Srbiji. To nije prvi put da ova izložbda ima paralelnu postavku, jer je u toku decembra 2018. bila u isto vreme postavljena u bibliotkama u Leskovcu i Varvarinu, i u obe biblioteke je bila prva izložba stripa u istoriji postojanja ovih institucija. Sem Kragujevca, Sombora, Leskovca i Varvarina, „Do pakla i nazad“, koga je „Nin“ nazvao faktografski najkompletnijim stripom o Prvom svetskom ratu nastalom na ovim prostorima, imao je svoje izložbe i promocije i u Zaječaru, Beogradu i Petrovcu na Mlavi – kaže profesor engleskog jezika Marko Stojanović, višestruki dobitnik brojnih priznanja širom sveta i najzaslužniji za ogromne uspehe Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“ u Leskovcu.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: