Dan Evrope: Pobednici konkursa “Sloboda kao izvor sreće”

Loading

LESKOVAC – Povodom obeležavanja Dana Evrope raspisan je literarni konkurs za učenike od I do VIII razreda osnovnih škola na temu ,,Sloboda kao izvor sreće’’,  u leskovačkoj Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović” svečano su uručene nagrade najboljima.

Na konkurs je pristiglo ukupno 130 radova, a Narodna biblioteka je odlučila da sve učesnike konkursa nagradi besplatnom članskom kartom Biblioteke. Ukoliko neko od učesnika već poseduje člansku kartu, dobija besplatno produženje sledeće godine na pomenuto članstvo.

Stručni žiri profesor srpskog jezika i knjižvnosti i dečji pesnik Ana Stanković, magistar Vesna Filipović školski bibliotekar i profesor razredne nastave Tatjana Stojković doneli su odluku da dva prva mesta u kategoriji od I do IV razreda pripadnu Milici Živković iz škole Vasa Pelagić i Lari Stojanović iz škole Svetozar Marković, dve druge nagrade dodeljene su Nikolini Keković iz škole Vožd Karađorđe i Nikoli Stojkoviću iz škole Josif Kostić, a dve treće nagrade osvojile su Petra Petrović iz škole Vasa Pelagić i Anastasija Đokić iz škole Svetozar Marković.

U drugoj kategoriji, od V do VIII razreda, prva nagrada pripala je Aleksi Pavloviću iz škole Vožd Karađorđe, dve druge nagrade dodeljene su Teodori Drašković iz škole Svetozar Marković i Anastasiji Momirović iz škole Branko Radičević iz Brestovca, dok su za treće mesto dodeljene tri nagrade i to Jani Gavrilović iz škole Vožd Karađorđe, Veri Ristić iz škole Svetozar Marković i Milici Kojadinović iz škole Trajko Stamenković.

Literarni konkurs Sloboda kao izvor sreće deo je zajedničkih aktivnosti leskovačke Narodne biblioteke i EU kutka u kampanji EU za tebe -prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: