Grdelica: Osnovna škola „Desanka Maksimović“ obeležila 141. rođendan

Loading

LESKOVAC, GRDELICA – Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Grdelici, nedaleko od Leskovca, proslavlila je danas 141. rođendan. Svečanoj akademiji prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji je čestitao rođendan i poželeo da nastave da bogate tradiciju. „Nade obrazovanih jače su od bogatstva neukih“ . Zato se svim sredstvima moramo boriti da od dece stvaramo uspešne i obrazovane ljude, koji će stečenim znanjem i iskustvom doprineti razvoju društva. Budućnost je u njihovim rukama”, rekao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

„Iz godine u godinu Grad Leskovac izdvaja sve veća sredstva u razvoj prosvete, imajući u vidu da su sve škole na teritoriji grada od podjednako velike važnosti. Zato smo iz budžeta Grada Leskovca u prethodnom periodu izdvojili značajna sredstva u cilju poboljšanja kvaliteta rada, obrazovanja i vaspitanja. Samo u ovoj godini za prosvetu se izdvaja preko 630 miliona dinara. U ovoj školi izvršena je kompletna zamena dotrajale stolarije, obnovljena je fasada, čime je povećana energetska efikasnost ove vaspitno-obrazovne ustanove, a vrednost radova iznosila je 8,1 miliona dinara. Ulaganja će biti nastavljena. Za postavljanje ograde oko škole grad će izdvojiti 3,2 miliona dinara, dok će u isturenim odeljenjima sa 1,2 miliona biti izvršena obnova fasade“, dodao je gradonačelnik Cvetanović.

„I ove kao i ranijih godina naši učenici zahvaljujući svom i vrednom radu njihovih nastavnika postižu izuzetne rezultate na takmičenjima. Mi se zaista trudimo da obezbedimo deci uslove za kvalitetan rad i boravak u školi. Očekuje nas sređivanje spratnog dela matične škole, završetak kabineta za biologiju, istoriju i geografiju za šta su iz gradskog budžeta izdvojena značajna finansijska sredstva. Najveću zahvalnost dugujemo gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću koji razume realne potrebe škola i značaj obrazovanja za naše društvo i sa kojim imamo odličnu saradnju“, kazao je Nenad Mladenović, direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: