Leskovac: Na kraju školske godine i u vreme proslave mature pojačana policijska kontrola

Loading

LESKOVAC – U dane završetka školske godine, proslava matura i drugih manifestacija policija će pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja – saopštila je Policijska uprava u Leskovcu.

U saopštenju se takođe navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova započeli realizaciju projekta „Matura 2019“, čiji je cilj povećenje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Tokom ovog projekta naši policijski službenici maturantima su održati predavanja o štetnosti konzumiranja alkohola i droga i apelovati na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova.

Takođe, policija je i prethodnih godina sprovodila projekat „Matura“ i možemo reći da je dao dobre rezultate tako da za vreme i nakon matruskih večeri, na području koje pokriva naša Policijska uprava nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: