Medveđa 20. maja obeležava Dan opštine otvaranjem rekonstruisane zgrade lokalne samouprave

Loading

MEDVEĐA – Dan opštine Medveđa biće obeležen 20. maja Svečanom sednicom SO na kojoj će govoriti dr Nebojša Arsić, predsednik opštine. Za Dan opštine Medviđa, pre sednice, biće svečano otvorena rekonstruisana zgrade opštine Medveđa. Biće priređen i kulturno-umetnički program i otvorena izložba fotografija Predraga Baje Lukovića. Praznik će biti u zaku poruke „Na starim temeljima gradimo sigurnu budućnost“, kako je i naznačeno u pozivnici  za sednicu.

Na zvaničnom sajtu opštine Medveđa, između ostalog, zapisano je: Opština Medveđa prostire se na površini od 524,23 kvadratna kilometra, u čijem sastavu su 34 mesne zajednice sa 42 naseljena mesta u 39 katastarskih opština sa ukupno 10.760 stanovnika, prema popisu iz 2002. godine.

Prosecna gustina naseljenosti je 20,52 snanovnika po kvadratnom kilometru. Od ukupne površine opštine 54,1 odsto je šumsko zemljište, a poljoprivredno iznosi 45,9 procenata. Na selu živi 7.382 stanovnika, a u urbanom mestu Medveđa živi 3.378 stanovnika.

Opština pripada grupi brdsko-planinskih krajeva sa 95 odsto takvog terena. Većina naselja na teritoriji opštine nije povezana adekvatnom putnom mrežom sa sedištem opštine. Kroz Medveđu prolazi magistralni put Leskovac-Priština, a asfaltnim putem  sa opštinskim mestom su povezana naselja: Sijarinska Banja, Gazdare, Lece, Gajtan, Tulare, Retkocer, Sponce, Tupale, Borovac, Bučumet i Stubla.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: