Savet romske nacionalne manjine: Nemili događaji izolovani incident

Loading

LESKOVAC – U kabinetu zamenika gradonačelnika Leskovca dr Jasmine Ranđelović održan je sastanak rukovodstva nacionalnog Saveta romske nacionalne manjine sa predstavnicima gradske uprave. Delegaciju saveta činili su predsednik saveta Dalibor Nakić, potpredsednik saveta zadužen za jug Srbije Zvezdan Ramić i generalni sekretar Dejan Vlajković, a predstavnici Grada bili su: Jasmina Ranđelović, zamenica gradonačelnika Leskovca, Saša Mladenović, šef Odeljenja društvenih delatnosti i Vladimir Branković, član Gradskog veća  i potpredsednik Saveta za bezbednost.

Razgovaralo se o formiranju Kancelarije za inkluziju Roma, budućoj saradnji između grada Leskovca i Nacionalnog saveta Roma, a najviše o bezbednosnoj situaciji posle nemilih incidenata u prethodnoj nedelji.

Nakon sastanka sa predstavnicima grada, rukovodstvo Saveta obišlo je romsko naselje Podvorce u kojem živi oko tri hiljade žitelja romske nacionalnosti. Poseta je započeta obilaskom Doma kulture Roma, gde je razgovarano sa direktorom Srećkom Živkovićem, odbornicima u Skupštini grada Igorom Jakupovićem i Janušem Alilovićem, sekretarom Doma kulture Srbom Bakterovićem, kao i sa mnogobrojnim stanovnicima naselja.

„Romska zajednica u Leskovcu uživa veliku podršku gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića i kompletnog rukovodstva grada Leskovca, zaključili su predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Nemili događaji, koji su se desili u prethodnoj nedelji, jesu izolovani incidenti koji su sasečeni u korenu. Bezbedonosna situacija je sada stabilna i na visokom nivou, dodali su oni. Nacionalni savet Roma podržaće rad Doma kulture, kao i inicijative i projekte koji se tiču podizanja kvaliteta života Roma u Leskovcu – objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor