Vlasotince: Počeo Muzički festival „Vlasinsko proleće“

Loading

VLASOTINCE – Danas je počeo Muzički festival violina “Vlasinsko proleće”. Ovo muzičko takmičenje organizovano je u Zavičajnom muzeju. Nastupiće oko tridesetak učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, Aleksinca, Niša, Leskovca, Vranja i Vlasotinca, kao i studenti sa Fakulteta umetnosti iz Niša. Ove godine takmičenje se održava u dve discipline, violini i violi. Danas je na programu takmičenje violinista. Žiri za ovu disciplinu čine: predsednik Marija Rajković, vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu, Marina Dimić, redovni profesor na Muzičkoj akademiji u Kosovskoj Mitrovici, Venia Žarković, profesor u Muzičkoj školi “Mokranjac” u Beogradu, Marija Besarabić Ristić, profesor u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Vranju i Donka Đorelijevski, profesor u Muzičkoj školi “Vatroslav Lisinski” u Beogradu.

Sutra će učesnike takmičenja u disciplini viola ocenjivati žiri u sastavu: Tomislav Milošević, profesor na Muzičkoj akademiji u Kosovskoj Mitrovici, Marina Dimić, Marija Besarabić Ristić i Donka Đorelijevski.

“Ovaj festival je specifičan na prostoru juga Srbije i njime se dodatno obogaćuje kulturni život u Vlasotincu. Cilj nam je da festival što duže opstane i da se što više proširi. Ove godine zainteresovanost je mnogo veća nego prošle godine. Pored kulturološkog značaja, ova manifestacija može pomoći i razvijanju turizma u Vlasotincu u čemu će učešće uzeti Turistička organizacija opštine Vlasotince”, istakla je Donka Đorelijevski, pokretač i organizator “Vlasinskog proleća“.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor