Dom kulture Vučje: Takmičenje u besedništvu u čast Vladike Nikolaja Velimirovića

Loading

 

ЛЕСКОВАЦ – Пето такмичење у беседништву у част Владике Николаја Велимировића, које организује Дом културе у Вучју, недалеко од Лесковца, биће одржано 23. маја – саопштавају организатори уз назнаку да се ви заинтересовани кандидати могу да пријаве до 21.05.2019. године. „Ово је прилика за неговање правилног говора, промоције квалитета и лепоте нашег матерњег језика, ал и прилика за дружење, развијање ораторских способности међу младима, и све оно што чини вредност наше богате културне баштине – наводи се у саопште Дома културе у Вучју.

На ФБ страници Дома културе у Вучју објављен је позив и пропозције: Позивамо вас да 23.05.2019 године, дођете на такмичење у беседништву у част Владике Николаја Велимировића. Такмичење ће се одржати у Домu културе Вучје са почетком у 17 сати. Ово је прилика за неговање правилног говора, промоције квалитета и лепоте нашег матерњег језика. Прилика за дружење, развијање ораторских способности међу младима и све оно што чини вредност наше богате културне баштине.
Пријављивање кандидата је у Дому културе Вучје у Вучју, на телефон:016 3427 362 или на телефон 060 0 555 107.
Email: dkvucje@gmail.com, ili ninke67@gmail.com 
Правила такмичења у беседништву су:
1. Тема је везана за Владику Николаја Велимировића (нека његова мисао);
2. Беседа и образлагање на задату тему трајe od 5 до7 минута – Ex tempora (импровизовани говор ),нема подсећања преко забелешке;
3. Формира се комисија од 5 чланова који ће пратити беседу сваког учесника и дати оцену за учешће свих такмичара;


Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor