Leskovac: Turistička organizacija prvi put u Solunu promovisala svoju turističku ponudu

Loading

LESKOVAC – Turistička organizacija grada Leskovca po prvi put u Solunu promovisala svoju  turističku ponudu sa posebnim akcentom na najveći i najznačajniji  gastronomski festival u reginu “Roštiljijadu”, koji će ove godine proslaviti svoj jubilej, trideset godina postojanja.  Promocija je održana u okviru letnje kampanje koju organizuje Turistička organizacija Srbije  sa ciljem da grčkom tržištu predstavi srpsku kulturnu baštinu i gastronomske specijalitete.

Prvog dana, 13. maja, na atraktivnoj lokaciji, pored Bele kule, simbola grada Soluna, prisutnim građanima i brojnim turistima  posluženi najpoznatiji specijaliteti sa leskovačke skare, a iste večeri je u organizaciji Konzulata Republike Srbije u Solunu, uz prisustvo konzula g-đe Dragane Glišić, gradonačelnika i zamenika gradonačelnika grada Soluna, priređen  svečani prijem za predstavnike turističke privrede i velikog broja medija. Tom prilikom prisutnima se obratio i direktor Turističke organizacije grada Leskovca Nebojša Kocić koji je konzulu uručio maskotu “Roštiljijade” i u ime gradonačelnika grada Leskovca dr Gorana Cvetanovića i u svoje uputio poziv prijateljima iz Grčke da u što većem broju posete prestonicu roštilja za vreme trajanja “Roštiljijade”.

Drugog dana promocije turističke ponude Srbije u Solunu, 14. maja, u najpoznatijem tržnom centru “Cosmos” podeljen je propagandni material, kao i prethodne večeri priređen je bogat kulturno-umetnički program, objavljeno je na zvaničnom sajtu TOL-a.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: