Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga:  Realizovano 18 projekata

Loading

LESKOVAC – U prostorijama Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga danas je održana 29. sednica kojom je predsedavao gradonačelnik Leskovca i predsednik Skupštine osnivača CRJP dr Goran Cvetanović. Pored gradonačelnika Cvetanovića, sednici su prisustvovali i predsednici i predstavnici opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Tačke dnevnog reda na današnjoj sednici ticale su se Izveštaja o radu Centra za 2018. Plana rada za 2019. godinu. „Kao predsednik Skupštine osnivača mogu da kažem da Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga beleži uspešnu prethodnu godinu. U prošloj godini, Centar za razvoj je realizovao 18 projekata lokalnog, regionalnog i međuregionalnog karaktera. Posebno bih izdvojio dva regionalna projekta. Jedan koji sve gradove i opštine ovog regiona priprema za predstojeći susedski program Srbija – Severna Makedonija. Drugi projekat koji se odnosio na mere populacione politike sa ciljem da omogući zadržavanje i povećanje postojećeg nivoa rađanja dece.

Centar za razvoj sarađivao je i sa svakom od 13 opština regiona ponaosob i pomagao u definisanju i izradi projekta. Više od deset realizovanih projekata rešavali su probleme lokalne zajednice i probleme građana. Regionalni projekti će i ove godine biti prioritet u radu Centra sa ciljem umrežavanja gradova i opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“ – kazao je gradonačelnik i predsednik Skupštine CRJP dr Goran Cvetanović.

Direktorka Centra, Dragana Belenzada kazala je: „2018. bila je veoma uspešna godina za Cenar za razvoj. Imali smo 2 regionalna projekta, na jednom je bilo 12 partnera, na drugom 4, uspešno smo vršili četvorogodišnji projekat koji je finansirao USAID, definisali smo konkretne lokalne projekte koji su bili prioriteti za svaku loklanu samoupravu i uspešno ih impelemntirali. Napomenula bih da smo prošle godine prvi put ostvarili saradnju sa Ministarstvom bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, zatim sa Ministarstvom zaduženog za demografiju i populacionu politiku, sa Ministarstvom za evropske integracije i sve je to rezultiralo, jednim uspešnim radom. Ne bih zapostavila saradnju sa Razvojnom agencijom Srbije gde je zahvaljujući Centru za razvoj u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu 36 korisnika su dobila preko 21 milion dinara da započnu i unaprede svoje poslovanje. Trenutno imamo 9 projekata, imamo danas potpisivanje za još jedan regionalni projekat koji je izuzetno značajan. Sve ove aktivnosti ne bismo mogli da realizujemo bez osnivača, bez podrške predsednika Skupštine dr Gorana Cvetanovića.“

„Jedna od aktivnosti je i projekat koji ćemo predati zajedno sa 10 jedinica lokalnih samouprava. U pitanju je „Pametna specijalizacija poluga regionalnog razvoja“ kojim definišemo koji su to mogućnosti napretka Jablaničkog i Pčinjskog okruga koje se tiču regionalnog i ekonomskog razvoja“ , dodala je Belenzada.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: