Nina Stanisavljević, najbolja srpska juniorka u plivanju, osvojila 12 medalja na jednom takmičenju!

Loading

LESKOVAC – Proteklog vikenda, plivači Dubočice vodili su plivačke borbe na dva fronta. Devetoro plivača učestvovaloje na prestižnom “Banja Luka Open”, dok je njih dvadeset pet učestvovalo na i letnjem kolu centralne Srbije. U Banja Luci je u konkurenciji 527 plivača iz BiH, SAD, Srbije, Makedonije, Hrvaske, Slovenije, Italije, Katra, Turske i Letonije, Dubočica je uspela da osvoji ukupno 23 medalje.

Najbolja srpska juniorka Nina Stanisavljević je kod dama bila najtrofejnija, osvojivši ukupno 12 medalja, 6 u juniorskoj i 6 u seniorskoj kategoriji i to 5 zlatnih i 7 srebrnih, oborivši pritom rekord Srbije na 50 prsno do 18 godina. Ujedno je bila i najbolja u juniorskoj kategoriji,

Medalje su osvojili i Pešić Bratislav, koji je na ovom takmičenju isplivao i norme za EYOF u Bakuu i Komen kup u Burgasu, zatim Pešić Marija, Stefanović Uroš i Stojanović Anja.

U Kruševcu je podmladak Dubočice uspeo da osvoji 16 medalja, od čega 7 zlata, 5 srebra i 4 bronz u konkurenciji 282 plivača iz 22 kluba centralne Srbije.

Osvajači medalja bili su: Marinković Vuk, Ganić Patar, Jovanović Natalija, Mitrović Aleksa,Rakić Tara i Ristić Marko, kao i muška i ženska štafeta.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: