Zavod za javno zdravlje Leskovac: Realizovana dva konkursa, podeljeno 28 nagrada i 15 zahvalnica

Loading

 

ЛЕСКОВАЦ –  У Заводу за јавно здравље Лесковац обележен је Светски дан без дуванског дима и завршена манифестација 29. Недеље здравља уста и зуба: Поводом ових кампања ЗЗЈЗ Лесковац реализовао je два конкурса и поделио 28 награда и 15 захвалница. Пристигло је 90 ликовних радова и 6 литерална из 4 предшколских установа, 8 ОШ и 4 опшине Јабланичког округа.

  • Заштитимо се од дувана” – пристигло је 50 ликовних радова из 2 предшколске установе, 6 ОШ и 4 општине Јабланичког округа.
    Награђени радови наћи ће се на Календару здравља за годину, који ће бити промовисан 31.1.2020. године
  • Орално здравље чувамо од најранијег узраста– Реализован у периоду од 13-19.5.2019. године у Националној недељи здравља уста и зуба.

Награђени радови послати су на Републичку смотру и са активностима биће представљени на Симпозијуму здравственог васпитања у стоматологији од 7-8.6.2019. године у Врњачкој Бањи. Слоган кампање указује на значај породице у формирању здравих стилова живота и активном односу према очувању оралног здравља.
Слоган је у складу и са истраживањима која показују да су знање и навике родитеља у вези са оралном хигијеном повезане са очувањем оралног здравља деце и интензивирања здравствено васпиног рада у старијим разредима основних школа.

Захваљујемо се свим васпитачима, учитељима и њиховим ученицима који су учествовали на наградним конкурсима и показали своје знање, навике и активан однос према свом здрављу и здрављу својих најмилих.Позивамо остале да се придрже овој армији промотера здравог живота у великој акцији за све нас “Заједно за здравље“.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: