Medija centar 016: Otvorena škola roditeljstva u Leskovcu

Loading

 

ЛЕСКОВАЦ – Удружење „Клуб беба трудница и мама“ покренуло је бесплатну школице родитељства у циљу окупљања и едукације мајки. Овим поводом у Центру за стручно усавршавање у образовању јуче је одржан отворена школа родитељства чијем отварању је присуствовала заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић.

„Што се популационе политике тиче, Град Лесковац издваја пет милиона динара за вантелесну оплодњу, с обзиром да 400.000 парова у Србији има овај проблем. Све породиље на територији Града Лесковца добијају једнократну помоћ у износу од 10.000 динара уколико су у радном односу, а 20.000 уколико су незапослене. Мислимо и на децу из социјално угрожених породица и та деца остварују право на бесплатне уџбенике. Свесни смо проблема и са капацитетима дечјих вртића, те је у току изградња пројекта за нови вртић код старе сточне пијаце и проширење капацитета вртића у Братмиловцу“, истакла је Ранђеловићева.

Мелиса Османовић, председница удружења каже да је Лесковац шести град у коме се одржавају ова предавања. „Будући родитељи моћи ће да у наредних месец и по, у склопу 24 часа, од психолога, гинеколога, бабица и патронажне сестре, дакле од стручних лица, да добију бесплатну подршку као припрему и едукацију за наступајуће родитељство“, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor