Tehnička škola “Rade Metalac” Leskovac: Nikola Marković najbolji u Srbiji u energetskoj elektronici

Loading

LESKOVAC – Nikola Marković, učenik III razreda TŠ „Rade Metalac“, osvojio je prvo mesto u poznavanju energetske elektronike i elektronike u energetici na 25. republičkom takmičenju učenika elektrotehničkih škola Srbije, održanom 1. juna u Nišu. Njegov drug Danijel Stojanović osvojio je petu poziciju, dok je mentor – nastavnik elektrotehničke grupe predmeta Miodrag Janjević dobio pohvalu kao najuspešniji profesor – mentor.

„Uspeh na republičkom takmičenju uspeh je svih kolega, profesora koji su vredno radili na obrazovanju učenika u prethodne tri godine, pa i Nikole i Danijela. Godinama unazad na republičkim takmičenjima osvajali smo od trećeg do petog mesta te je osvajanje prvog ove godine i te kakav uspeh za učenike i samu školu“, kaže nastavnik Miodrag Janjević.

Nikola Marković postignutim rezultatom stekao je pravo upisa Elektronskog fakulteta bez prijemnog ispita što mu je i te kakav podstrek za dalji rad i napredovanje. „Učio sam i vredno radio. I isplatilo se. Zadovoljan sam postignutim rezultatom koji mi samo daje podstrek za dalji rad“, ističe Nikola.

I Nikola i Danijel ubedljivom pobedom na regionalnom takmičenju iz energetske elektronike i elektronike u energetici u Aleksincu stekli su pravo učešća na republičkom gde su, na najbolji način, prezentovali školu i Grad Leskovac.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor