PKS – RPK Leskovac: Industrijska strategija i politika Republike Srbije 2021-2030. godine

Loading

LESKOVAC – Ministarstvo privrede RS i Privredna komora Srbije organizovali su u PKS – RPK Leskovac sedmi u nizu javno-privatnih dijaloga u okviru procesa izrade industrijske strategije i politike Republike Srbije 2021-2030, koju pokreće Vlada Republike Srbije. U uvodnom obraćanju prisutnima su se obratili Goran Jović, direktor PKS – RPK Leskovac, Tomislav Knežević, vođa projekta Razvoj privatnog sektora – GIZ i profesor Dejan Molnar iz  konsultantske kuće Peterhof.

Na skupu su analizirane strateške teme u oblasti industrijskog razvoja u narednom periodu: osnaživanje ljudskih resursa, digitalizacija i inovativnost, investicije i međunarodno poslovanje, životna sredina i cirkularna ekonomija. Kompanije koje su učestvovale u radu foruma su svojim znanjem i iskustvom doprinele kvalitetu procesa, izradi i realizaciji strategije. Istaknuto je da je taj proces od izuzetnog značaja za poboljšanje industrijske konkurentnosti, održivog rasta i razvoja ekonomije, kao i novog zapošljavanja u Republici Srbiji.

Izrada strategije će u svom rezultatu preporučiti mere, instrumente i akcioni plan za prevazilaženje barijera i aktiviranje potencijala koji su identifikovani kroz javno-privatni dijalog i stručne analize ekspertskog tima.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor