Vlasotinačka gimnazija “Stevan Jakovljević”: Veliki uspeh na 62. Republičkom takmičenju talenata u Pančevu

Loading

VLASOTINCE – Na 62. Republičkom takmičenju talenata i smotri naučno-istraživačkih radova, koje je održano u Pančevu proteklog vikenda, u disciplini engleski jezik, učenici vlasotinačke Gimnazije „Stevan Jakovljević“ osvojili su jedno drugo i tri treća mesta u ukupnom plasmanu i tri specijalne nagrade za izradu i prezentaciju tj. usmenu odbranu naučno-istraživačkog rada.

Najbolje plasirani je bio učenik trećeg razreda matematičkog smera Luka Krstić, koji je osvojio drugo mesto i specijalnu nagradu za izradu i prezentaciju rada Scary Monsters in Serbian Mythology. Dimitrije Pavlović, učenik trećeg razreda matematičkog smera, osvojio je treće mesto i specijalnu nagradu sa radom The perfect diet – is there such a thing. Anastasija Veljković, takođe treći razred matematičkog smera, osvojila je treće mesto sa radom pod nazivom So small but so dangerous – cigarette butts. I maturkantkinja društveno – jezičkog smera Tamara Šušulić, radom Relationship with food in eating disorders takođe treće mesto u ukupnom plasmanu i specijalna nagrada za izradu i prezentaciju rada.

“Ovaj uspeh za učenike ima poseban značaj jer to nije obično takmičenje iz jezika. Takmičenje talenata podrazumeva izradu naučno-istraživačkog rada po svim akademskim standardima, usmenu prezentaciju rada pred tročlanom komisijom i test poznavanja gramatike i vokabulara, što njihov uspeh čini većim”, kaže mentor i  profesor engleskog jezika Biljana Pipović .

Ona dodaje da su gimnazijalci i do sada bili uspešni na ovoj smotri, ali da su sada postigli najbolje rezultate i dodaje da je, pored spomenutih učenika, još šestoro njih osvajilo treće mesto.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: