Kancelarija za mlade Leskovac: Poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije

Loading

LESKOVAC – Volonteri Kancelarije za mlade, učenici leskovačkih srednjih škola i dve studentkinje Više strukovne škole iz Celja, koje preko programa Erazmus obavljaju stručnu praksu u Gradskoj upravi – Kancelariji za mlade Grada Leskovca, posetili su Narodnu skupštinu Republike Srbije u Beogradu zajedno sa narodnim poslanicima Oliverom Pešić i Žarkom Bogatinović, koordinatorom Kancelarije za mlade Aleksandrom Stojanović i načelnikom Jablaničkog okruga Milošem Ćirić. Mladi su se upoznali sa istorijatom Narodne skupštine i načinom rada narodnih poslanika. Obišli su biblioteku i čitaonicu Narodne skupštine, Salon kneza Pavla Karađorđevića i malu i veliku salu koju koriste narodni poslanici prilikom zasedanja ili pripremnih sastanaka.

Nakon toga posetili su Kalemegdansku tvrđavu, Vojni muzej i druge znamenitosti. Ovakve i slične aktivnosti Kancelarija za mlade grada Leskovca realizovaće i u narednom periodu.

Mlade Leskovčane su kroz srpski parlamentarni dom vodili narodni poslanici iz ovog grada, Olivera Pešić i Žarko Bogatinović – prenosi zvanični sajt Grada Leskovca.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor