Трговинско-угоститељска школа: Освојили друго месту у конкуренцији 30 школа

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Пету годину за редом Факултет за туристички и хотелијерски менаџмент Универзитета Сингидунум организује такмичење за ученике средњих стручних школа и гимназија. Овогодишње такмичење је одржано у Нишу како би се ученици суоче са реалним пословним проблемима, показали стечено знање, развили креативност и да се већ као тинејџери нађу у улози менаџера.

Екипа Трговинско-угоститељске школе из Лесковца показала је, још једном, спремност да одговори на високе захтеве такмичења, освојивши сребрну медаљу у конкуренцији 30 школа  из целе Србије. Екипу школе чиниле су ученице Габријела Здравковић и Анђела Здравковић са ментором, професорком Биљаном Ћирковић.

Сви такмичари су ове године имали за задатак да презентују своје идеје и пословна решења на тему – ДЕСТИНАЦИЈА У ХАРМОНИЈИ СА ПРИРОДОМ. Тачније, такмичари су имали за задатак да осмисле туристички производ који би у себи имао еко-туру кроз крај из кога долазе. Екипа Трговинско-угоститељске школе представила је лесковачки крај као еколошку дестинацију,осмисливши бициклистичке обиласке Лесковца и околине уз пратњу професионалних водича. Цео пројекат назван је “BIKE IS LIKE” и обухвата обилазак рударске цркве Св. Петке, посету Текстилном музеју у Стројковцу, за туристе са већом кондицијом, као и обилазак хидроелектране у Вучју за туристе са кондицијом спортиста. Презентацију такмичарског пројекта “BIKE IS LIKE” пратио је троминутни спот, који су осмислили и реализовали ученици.

Екипа Трговинско-угоститељске школе понела је са такмичења у Нишу сребрно признање, али и лепу награду – летовања на Ситонији за све чланове екипе уз позив Туристичкој организацији Лесковца да, можда, узме у обзир оваква креативна виђења Лесковца и околине као туристичких дестинација кроз сарадњу са овом образовно-васпитном институцијом – наводи се у саопштењу школе.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: