Власинско језеро: Расправљано о заштити животне средине у Србији

Loading

ВЛАСИНСКО ЈЕЗЕРО  – Око 70 одсто одлука везаних за заштиту животне средине доноси се на локалном нивоу  и за то морамо да се припремимо јер ће бити ту и отпора и проблема на одређени начин, али ако желимо да заштитимо животну средину морамо да се суочимо са тим изазовима и да имамо тачно дефинисане ставове о томе како ћемо реаговати, рекао је председник власотиначке општине Зоран Тодоровић у својству потпредседника Одбора за животну средину и ванредне ситуације Сталне конференције градова и општина и домаћина скупа.

Овај одбор заседа јуче и данас на Власинском језеру, а теме о којима се говорило јуче везане су за анализу усвојених програма заштите животне средине у градовима и општинама, одрживу урбану мобилност и накнаду за заштиту и унапређење животне средине на локалном нивоу.

„Важно је да разменимо искуства јер нас у овој области чека много посла“, рекао је председник одбора Саша Ђорђевић, председник Скупштине општине Гаџин Хан.

Данас ће бити презентована Студија о екохемијском ризику по водоснабдевање општине Власотинце и утицају малих хидроелектрана на слив реке Власине др Драгане Ђорђевић са Научног института за хемију, технологију и металургију, а о изазовима спровођења прекограничног мониторинг површинских вода говориће др Небојша Вељковић, испред Агенције за заштиту животне средине.

Скуп на језеру одржан је у оквиру пројекта “Институционална подршка СКГО-ИИИ фаза”, који финансира Швајцарска Агенција за развој и сарадњу (СДЦ).

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor