Задруга „Петровић“ – Горње Крајинце: Градоначелник Лесковца разговарао о  сточарству

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас је обишао Задругу Петровић у Горњем Крајинцу. Градоначелник је, заједно са Зораном Петровићем, обишао грла која се налазе у његовом газдинству. „Данас обилазимо Задругу „Петровић“, једну од четири која је субвенција у износу од 36,4 милиона динара добила од Кабинета министра Кркобабића и ова средства уложила управо у развој сточарства и набавку квалитетних грла.

Износ од 15 милиона, колико је припало овој задрузи, уложен је у набавку 39 јуница и трактора. Десет задругара, који чине ову задругу, захваљујући овој набавци бавиће се производњом млека и од септембра поново покренути млекару која је своје производе поред Лесковца, пласирала у Нишу и Врању“, казао је градоначелник Цветановић.

Зоран Петровић, испред задруге Петровић истиче: „Желим да се захвалим градоначелнику и министарству које ми је одобрило ова средства. Ја сам се бавио сточарством, и даље се бавим. Имао сам млекару, која ће поново, од септембра, наставити са радом. На тржиште ће ићи млеко које је веома квалитетно.“

„Ово су грла која су увезена из Републике Чешке, овај домаћин је добио 39 врло квалитетних грла. Карантин је био у овом дворишту. Ветеринарска станица заједно је са ветеринарском инспекцијом Јабланичког округа бринула о здравственом стању стоке, испитане су све мере, грла су здрава и врло квалитетна. Нисмо имали никаквих здравствених проблема, надам се да ће стока коју је добио бити врло млечна и надамо се да ће бити што више женских телади у даљој репрорукцији“, казао је Горан Ђорић, ветеринар – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: