Народни музеј Лесковац пример добре праксе на конференцији „Васпитавати културом“

Loading

 

ЛЕСКОВАЦ – У организацији Завода за проучавање културног развитка, БАЗААРТА, Центра за драму и едукацију у уметности ЦЕДЕУ и Малог позоришта „Душко Радовић“, организована је у Београду 24.и 25. јуна пета по реду конференција „Васпитавати културом“ на тему „Ка друштву у ком су вредности важне“.

На конференцији се разговало о потреби за сарадњом културе и просвете у превазилажењу кризе вредности у друштву. Као пример добре праксе у области васпитања културом кроз културно наслеђе приказане су активности музеја у Лесковцу, Кикинди, Смедереву и Прокупљу.

Народни музеј у Лесковцу представио се пројектом Дечјег музејона, као посебног дечјег кутка у музеју у коме деца могу на интересантан и креативан начин да сазнају о културном наслеђу нашег краја.  Због овог, али и због великог броја едукативно-забавних радионица за децу које ова установа организује, са посебним нагласком на инклузивне, Народни музеј у Лесковцу је, на поменутој конференцији, представљен као пример добре праксе који треба следити.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor