Leskovac: Tradiciоnalni prijem sportista povodom Vidovdana

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Данас је у Свечаној сали града Лесковца одржан традиционални пријем младих спориста поводом Видовдана.С обзиром на то да Град континуирано улаже у спорт и младе људе који активно промовишу здрав живот, праве вредности и свој родни град свечана сала је била испуњена до последњег места, било је спортиста из 32 спорстска клуба и 18 различитих индивидуалних спортова, и то пливање, атлетика, гимнастика,бокс, мачевање, стрељаштво, бициклизам, тенис, стони тенис, борилачки спортови (џудо, карате, теквондо, аикидо, ММА), шах, спортови снаге, фитнес и спортско друштво „Арена“ за децу са посебним потребама. Ове године је 60 милиона динара издвојено за спортске клубове, а 90 милиона динара за спортске установе.

Градоначелник др Горан Цветановић се том приликом обратио присутнима истакавши да је Лесковац изнедрио велики број репрезентативаца: „Неки од ових индивидиалних спортова су можда помало и неправедно запостављени, али баш њихови представници, међу којима има и репрезентативаца, су добар пример омладини јер су доказ да се активност и борбеност увек исплате. Зато им овом приликом изражавамо велику захвалост. Много пута су донели лепе вести са републичких и међународних такмичења, бројним медаљама нас обрадовали, унели ведар дух и оптимизам.“

Он је честитао Видовдан, пожелео ученицима успешан завршетак школске и поручио им да наставе да промовишу здрав стил живота, те их позвао на вожњу бицикала у недељу од ЛКЦ-а до Постројења за пречишћавање отпадних вода у Богојевцу – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor