Leskovac: U centru grada održana 15. Vidovdanska trka

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У центру града одржане су петнаесте Видовданкске трке за 2019. годину. Видовданска трка ушла је у календар Атлетског савеза Србије, има дугу традицију и посвећена је промоцији и укључивању младих да се баве атлетиком, а учествују деца предшколског, основношколског и средњешколског узраста, као и представници војске и ветерана. Осим Лесковчана, учествују и такмичари из других градова јужне Србије, атлетски клубови, као и судије Атлетског савеза Србије.

Испред Кабинета градоначелника обратио се Андрија Атанацковић, помоћник градоначелника: „ Данас промовишемо атлетику као краљицу свих спортова, базу за правилан раст и развој деце, која су наша будућност. Ове године на Видовданској трци учествоваће више од 300 такмичара не само из Лесковца, већ Панчева, Босилеграда и Бугарске. Град Лесковац увек препознаје и подржава овакве активности које усмеравају младе ка правилном и здравом начину живота, јер само тако можемо имати светлу будућност. Лесковац доста улаже у спорт, како финансирањем спортских клубова, тако и у спортску инфраструктуру.“

Марина Арсић, председница градског Атлетског клуба, пожелела је спортистима да остваре свој циљ, буду успешни, а гостима се захвалила што су подржали ову трку – објављено је на звнаичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: