Medveđa: Predsednik opštine dr Nebojša Arsić uručio nagrade najboljim učenicima

Loading

МЕДВЕЂА – У Скупштинској сали општине Медвеђа, данас, na Видовдан организована је додела новчаних награда ученицима који су постигли изузетан успех у школовању у протеклој школској години. Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић истакао је да је до сада био обичај да се ове награде додељују на Дан општине, 20. маја, али да се из оправданих разлога одлучило да овај чин буде уприличен на посебан дан.

“Како су и родитељски састанци организовани за данас, и уједно подељене бесплатне улазнице за базен који су добили сви одлични ученици школа на територији општине Медвеђа, логично је било да и најбољима од најбољих доделимо ове скромне новчане награде. Наша деца су скромна, вредна и културна, могу да се похвале и изузетним знањем које понесу из школских клупа. Тако да поред похвала лично вама, морам да упутим честитке и вашим родитељима, учитељима и наставницима, чијим саветима, знањем и трудом, сте данас овде. Желим вам да наставите вредно да радите јер ћете само тако доћи до циља, а то је , када одрастете, постанете добри људи, што је заправо најважније у животу”, казао је др Небојше Арића, који је уручио награде ђацима.

Награђени ученици су носиоци Дипломе ‘‘Вук Караџић’’ и ученици који су постигли значајне резултате на републичким, регионалним и другим такмичењима у области образовања, уметности, културе и спорта у школској 2018/19  години.

Поред награда локалне самоуправе, а по одлуци Фонда “Милица Величковић”, за ђака генерације основног образовања изабрана је Милица Вулетић, која је добила награду у износу од 20.000 динара. За ђака генерације Средње техничке школе “Никола Тесла” изабрана је Сања Стевановић, са освојеним износом од 30.000 динара. Ђаци генерације су од пензионисане наставнице ликовне културе, уједно и оснивача фонда, Косаре Величковић, добили и по једну слику.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: