Leskovac, selo Radonjica: Priređena manifestacija “Dani višnje”

Loading

LESKOVAC – U Radonjici je održana peta manifestacija Dani višnje. Kao i prethodnih godina na manifestaciji se okupio veliki broj proizvođača ovog voća. Na početku, svi zainteresovani poljoprivrednici imali su priliku da prate predavanja stručnjaka Poljoprivredne stručne službe, a posle toga priređen je kulturno-umetnički progra. U ime stanovnika MZ “Radonjica“, obratio se Goran Ristić, zahvalio se svima što su se okupili u velikom: „Naša Radonjica, kao istaknuti proizvođač višanja dobila je priliku da drugu godinu za redom organizuje ovu manifestaciju. Zato se nadamo da ćemo opravdati dato nam poverenje i ponovo biti domaćini Dana višnje“.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović podržao je i ovu manifestaciju. Svim prisutnima poželeo je dobar plasman i puno uspeha u daljem radu: „Leskovac je podneblje pogodno za uzgoj različitih vrsta voća i ponosni smo na to što se površine pod zasadima šire. Ohrabruje činjenica da je sve više mladih koji u uzgoju i skladištenju voća vide mogućnost da zarade i stvore porodični biznis. Ovom prilikom bih se zahvalio onima koji ostaju na selu i koji svojim marljivim, predanim radom čine da selo živi. Jer, samo ukoliko ne zanemarimo značaj ljudi na selu, sve dok cenimo njihov rad, samo ukoliko selo živi, živeće i Srbija. Poljoprivreda predstavlja razvojnu šansu, kako Leskovca, tako i čitave Srbije, i to nikada ne treba izgubiti iz vida. Zato će Grad Leskovac i u budućnosti težiti da obezbedi sredstva za poljoprivredne proizvođače, a za te namene smo ove godine izdvojili 85 miliona dinara, sa tendencijom da sledeće godine ta izdvajanja budu do 100 miliona dinara.“

Na ovogodišnjim Danima višnje organizovano je takmičenje u brzom čišćenju višanja i podeljene nagrade za najbolju i najlepšu višnju. Nagrade je uručio gradonačelnik Cvetanović, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: