Vlasinsko jezero: Učesnici likovne kolonije „Na krilima mašte“

Loading

LESKOVAC – Učesnici likovne kolonije „Na krilima mašte“ otputovali su jutros na Vlasinsko jezero. Organizator ove kolonije je Dom kulture Pečenjevce, a Grad Leskovac je pokrovitelj i za te namene je izdvojeno 360.000 dinara. Mališane je ispratio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović: „Dve i po decenije mališani iz svih osnovnih škola na teritoriji grada Leskovca odlaze na Vlasinsko jezero, i upravo u skladu sa nazivom kolonije, lete na krilima mašte i raznovrsnim aktivnostima razvijaju svoje talente, uče o prirodi, timskom radu i provode kvalitetno ispunjeno vreme. Do sada je kroz koloniju prošlo oko 700 dece, a ove, jubilarne, svojom maštom će je obogatiti 22 dece. Pet dana će provesti u recitovanju, pevanju, glumi, i u sportskim takmičenjima, u pratnji instruktora i organizatora iz Doma kulture Pecenjevce. Kako ništa ne prepuštamo slučaju koloniji će prisustvovati i lekar.“

Ljubiša Ranđelović, idejni tvorac i osnivač Dečje likovne kolonije, poručio je da je ponosan na činjenicu da je ova kolonija izrodila mnogo akademskih slikara. S toga je slobodno može nazvati institucijom.

Direktor Doma kulture Pečenjevce Miroslav Stanojević istako je da su se sa učesnicima kolonije upoznali pre mesec dana, kada su imali izlet do kanjona reke Vučjanke i izrazio nadu da ih očekuje lepih pet dana na Vlasinskom jezeru.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: