Vlasotince – Osnovna škola “Siniša Janić”: Anđelija Jovanović đak generacije

Loading

VLASOTINCE – U Osnovnoj školi „Siniša Janić“ na Vidovdan organizovano je svečano uručenje Vukove diplome. Osnovnu školu „Siniša Janić“ završilo 107 učenika osmog razreda, među kojima je 29 nosilaca prestižnog priznanja Diplome „Vuk Karadžić“. Na svečanosti je nagrađeno i šest učenika, nosilaca posebnnih nagrada za postignute uspehe na republičim takmičenjima iz raznih oblasti. Ove školske godine najbolja među jednakima je Anđelija Jovanović, koja je proglašena đakom generacije.

Pozdravljajući prisutne učenike i roditelje, direktor škole Goran Mitić istakao je da su vukovci najbolji među jednakima. On im je ovom prilikom poželeo da svoja znanja, koja su sticana u prethodnih osam godina, iskoriste na pravi način, da postave sebi cilj i smelo i hrabro koračaju prema ostvarenju svog cilja, a da im znanja i umenja neće faliti.

„Bili ste dobri ne samo u nastavnim aktivnostima, već ste isto tako vredno i marljivo završavali i vannastavne aktivnosti, bili ste pravi drugovi i prijatelji. Želim da tako nastavite. Veoma je bitno da ste vi dobri učenici, radni, vredni i pošteni, ali još bitnije je da nastavite u tom pravcu i postanete dobri ljudi, a vrata naše škole za vas će uvek biti otvorena i uvek ste nam dobrodošli“, poručio je direktor škole Goran Mitić.

Ne krijući ponos, Sanja Stanković, jedna od razrednih starešina rekla je da je generacija koja je sad završila osmogodišnje školovanje jedna od boljih. „Zaista ste vi savršena generacija. Vi ste disciplinovani, vredni, radni, marljivi. Ponosna sam na sve vas. Želim vam mnogo uspeha, kako u svom daljem školovanju, tako i na svim životnim poljima“, kazala je Sanja Stanković.

Inače, Anđeliji Jovanović, đaku generacije u OŠ „Siniša Janić“ nagrada će biti uručena 14. oktobra, na Dan škole.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor