Leskovac: Održani osmi “Dani polja povrća”, prisustvovalo 500 povrtara

Loading

LESKOVAC – Na prostoru Zemljoradničke zadruge „Zelena zvezda“ u Vinarcu, nedaleko od Leskovca, danas su održani osmi „Dani polja povrća“. Manifestaciji je prisustvovalo više od 500 povrtara, predstavnika hemijskih i semenskih kuća i oni su kao i prethodnih godina predstavili hibride povrća. Manfestaciju je posetio gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, koji je kazao: „Drago mi što prisustvujem ovoj manifestaciji, osmoj po redu. Svesni smo da u 21. veku bavljenje poljoprivredom i uzgajanje povrća iziskuje stalno usavršavanje i kontinuiranu edukaciju. Manifestacije poput današnje predstavljaju srž stabilnosti i od velike su važnosti, jer se proizvođači na jednom mestu mogu informisati o novim sortama povrća i hibridima, kao i njihovoj zaštiti. Osnivanje zemljoradničkih zadruga čini okosnicu razvoja poljoprivrede. Ove male fabrike pod otvorenim nebom, imaju cilj da zadrugarstvu vrate stari sjaj i donesu boljitak domaćinima“.

Cvetanović je istakao da je leskovački kraj poznat po poljoprivrednoj proizvodnji i da se već u narednoj godini za za poljoprivredu planiraju izdvajanja od 100 miliona dinara.

U ime ZZ „Zelena zvezda“ obratio se Nenad Antanasković i zahvalio se svima na prisustvu.

Na manifestaciji su se obratili i predstavnici Agroarma i Timakagro, Matić Luka i Nikolić Janko. Njih dvojica su istakli da se proizvođači mogu informisati o hibridima, đubrivu, novim tehnikama u povrtarstvu i pozvali ih da se sa posavetuju sa stručnim ljudima koji prisustvuju skupu – prenosi zvanični sajt Grada Leskovca.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor