Završen “Karneval Leskovac”, defilovalo 36 grupa sa više od 2000 učesnika

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Синоћ је завршен 14. „Карневал Лесковац“ . Поворком је прошетало 36 група са више од 2.000 учесника, међу којима су се први пут нашле групе из Египта и Индонезије. Карневал је отворио градоначелник Лесковца и председник FECC-a за Србију, др Горан Цветановић, изразивши срећу и задовољство због великог броја окупљених гледалаца и чињенице да је ова менифестација прерасла у интернационалну. „ЈАСУ ЈАСУ ЈАСУ! Овим карневалским поздравом поздрављам вас у завршној ноћи 14. „Лесковачког карневала“, карневала који је наш град на неколико дана претворио у град забаве, маски, осмеха и доброг расположења. Данас наш карневал своје границе помера и преко мора и океана. Данас добродошлицу желимо и учесницима из Индонезије и Египта који су ту први пут, поздрављамо наше пријатеље из Бугарске и Македоније који нас из године у годину увесељавају одличним наступима. Ове године вам се обраћам у двострукој улози: као градоначелник Лесковца и као председник FECC-a за Србију. Тиме је моје задовољство удвостручено. Вечерас свој град препуштам принцезама и принчевима, краљицама и краљевима, коледарима, сиренама, додолама, лазарицама, препуштам га вама драги посетиоци, да га забавом водите, да га испуните радошћу, осмехом, добром енергијом, причама, аплаузима и грајом“,  казао је Цветановић пре почетка наступа.

Окупљенима се обратио и Јосип Силов, интернационални потпредседник FECC-a и захвалио се Лесковцу што већ 14 година организује диван карневал. Интернационални жири титулу победника доделио је групи из Тивта која је својим перформансом испричала причу о лепотици и звери. Најбољу кореаграфију имао Креативни студио „Авангарда“ из Лесковца, а група „Карневал Лесковац“ имала је најмаску с нумером „Карипски сан“. Одушевљење гледалаца изазвао је наступ египатске и индонежанске групе, ватрени шоу групе из Бугарске, „Бразилки“ из Новог сада, лесковачке „Метаморфозе“.

Карневалској поворци претходио је традиционални пријем карневалских група у Градској кући, на којем су добродошлицу групама, члановима FECC-a и свим гостима пожелели др Горан Цветановић, Јосип Силов, директор ТОЛ-а Небојша Коцић. Традиционално су размењени поклони и уручене захвалнице учесницима и почасним гостима карневала. Пријему су присуствовали амбасадори Индонезије и Египта. Они нису крили одушевљење Карневалом и Лесковцем, обећавши да ће и следеће године имати представнике у нашем граду.

У сусрет јубиларном, 15. „Карневалу Лесковац“, градским улицама се могло чути како је овогодишњи карневал био један од спектакуларнијих – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: