Срба Такић освојио прву награду на Књижевном конкурсу „Соколово перо“

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Овогодишње, 17. по реду, сокобањске свечаности „Свети Јован Биљобер“ одржане су у првој недељи јула. У оквиру њих, Књижевни клуб „Соколово перо“, уз помоћ Општинске организације за туризам, културу и спорт, Удружења за лековито биље „Јован Туцаков“ и Д.О.О. Адонис, је расписало песнички конкурс на тему Биље.
Пристигло је 107 песама, од исто толико аутора, из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске и Бугарске. Одлуком жирија првом наградом овенчана је песма „Тек у слози познаје се снага“, Србе Такића из Власотинца, директора Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ из Власотинца. Друго место је освојио Бора Благојевић из Ћуприје, а треће Љиљана Терентић из Смедерева.
Песници и организатори су се током дана дружили у Етно-комплексу Грудоњске воденице, а промоција Зборника песама са конкурса „Биљобер 2019“ одржана је у амфитеатру Завичајног музеја, у вечерњим сатима. Познати власотиначки песник Срба Такић искористио је ову прилику на посети Сокобањску библиотеку и поклони неколико књига штампаних у издању Народне библиотеке „Десанка Максимовић“.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: