Власотинце: Концерти фолкорних ансамбала из Србије и Бугарске

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Концерт фолклорних ансамбала из Власотинца и бугарског града Монтана одржан је у Спортско-рекреативном центру „Власина“. У програму су учествовали чланови Танцов ансамбла „Младост“ и Дечје певачке групе „Пастренец Јуниор“ из Монтане, Фолклорни ансамбл „Црниловић“ и КУД „Братство“ из Власотинца. Ову музичку манифестацију је организовао Културни центар  у оквиру „Лета у Власотинцу 2019.“

Програм је почео извођењем кореографије Бугарка, коју су извели чланови ФА „Црниловић“, као музички поздрав добродошлице гостима из Бугарске. Они су се потом публици представили Веселим шопским играма и Шопском тројком, кореографијама Марка Стојковића.

Бугарски фолклорни ансамбл „Младост“ извео је Граову прикаску, Циганско оро, Веселиново оро и кореографије Надигравање и Ученици, за које су се побринули кореографи Стојан Стојанов, Геневева Стојанова и Вања Рајкова.

КУД  „Братство“ овога пута је извео Игре из Лесковца, Игре из Понишавља и Веселе ромске игре, у кореографији Марка Станојевића.

Програм је својим наступом допунила Дечја певачка група „Пестренец Јуниор“ која је поред бугарских традиционалних песама и Торлашког сплета песама, извела и српску песму Ој Цоко, Цоко.

Још једном су деца показала да песма и музика не познају границе, ни језичке баријере.

Ови мали чувари традиције и културне баштине свога рода су се на крају програма окупили у заједничко коло. Више десетина малишана уз музику и песму је заиграло и на тренутак спортску халу учинили предивном, блиставом позорницом игре, радости, лепоте, заједништва.

Бобан Димитријевић, директор Културног центра, уручио је захвалницу Асену Асенову за дугогодишњу и успешну сарадњу ове две установе културе, преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: