Medveđa: Održane 11. Bogunovačke igre

Loading

МЕДВЕЂА – Пред великим бројем гостију и грађана, на терену поред основне школе у Богуновцу, одржане су 11. Богуновачке игре у организацији Месне заједнице Богуновац и Спортског савеза општине Медвеђа.

Манифестацију је отворио председник општине Медвеђа др Небојша Арсић, који се захвалио организаторима, као и господину Милисаву Радосављевићу, који је 42 године провео на раду у Аустрији и свима нама одржао лекцију из патриотизма и показао како се воли родна груда. Он је много уложио у свој крај, директно или индиректно. Прошле године смо заједно открили споменик српском Цару Душану, чије подизање је лично финасирао, затим је финансијски помагао одржавање Богуновачких игара када је то било потребно и на томе су му његови Богуновчани посебно захвални.

За турнир у малом фудбалу пријавиле су се четири екипе, а најбоља је била екипа “Газдаре”, савладавши у финалу екипу “Пантери” резултатом 5:2. Треће место заузела је екипа “Леце”. Осим фудбала, публика је имала прилике да види и такмичење у старим вештинама. У дисциплини надвлачење конопца победила је екипа “Петриљчани”.  У дисциплини бацање камена с рамена тријумфовао је Александар Гавриловић, a најбољи у скоку у даљ из места био је Милош Маринковић. У трци на 100м за најмлађе, 1. место заузео је Душан Илић, 2. место Милица Поповић, а 3. место Немања Илић.

Највеће интересовање мештана привукла је дисциплина „Пресецање балвана моторном тестером“ која је пре пар година уврштена у такмичарски програм Богуновачких игара. У овој спортској дисциплини тријумфовао је Милош Пејковић. Пехаре и медаље најбољима уручио је председник Организационог одбора Милисав Радосављевић.

По завршетку спортског дела Богуновачких игара одржан је краћи културно-уметнички програм.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor