Folkorni ansamb „Crnilović“ učestvovao u Bugarskoj na festivalu pod zaštitom „Unesko“ i osvojio zlatnu medalju

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Фолклорни ансамбл „Црниловић“ учествовао је на бугарском националном фестивалу народног стваралаштва под називом „Фолклорна магија 2019“, који је одржан  од 12. до 14. јула у  туристичком месту Банско. Овај фестивал је под заштитом УНЕСКО-а. На тродневном фествивалу било је више од 150 извођача који су представили бугарско народно стваралаштво у четири категорије: вокални солисти, фолклорни ансамбли, народни обичаји и инструментални састави.

Ансамбл „Црниловић“ је, као једини инострани учесник фестивала, учествовао првог дана ове манифестације и оставио снажан утисак на стручни жири и публику. Наши играчи награђени су громогласним аплаузом, а касније и златном медаљом за прво место у играчкој категорији „Држ се, земљо“, узраста до 12 година.

Власотиначки фолклорци су пред стручни жири изашли у кореографијама Марка Стојковића: Бугарка, Шопска тројка и Веселе шопске игре. „Ово је било још једно предивно искуство за наш ансамбл. Тродневно путовање са најмлађим играчима ансамбла и првотимцима крунисано је златном медаљом којој се нисмо надали. Одрадили смо одличан посао, оформили сјајан млади тим и створили феноменалну подлогу за даљи рад и нове успехе. Наравно, ништа од овога не би било могуће без свеобухватне подршке Културног центра Власотинце“, каже млади кореограф Марко Стојковић, који је и сам до пре неколико година играо у ансамблу – преноси лист “Власина”.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor