Leto u Vlasotincu 2019: Nastupio Gradski hor „Ruzmarin“ iz Leskovca

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Концертом Градског хора „Рузмарин“, који је приређен у дворишту Културног центра, настављено је „Лето у Власотинцу 2019.“ Концерт је почео песмом Ово је Србија, а настављен песмама: Пред Сенкином кућом, Не вреди плакати, Кад чујем тамбуре, У Лесковцу некад беше, Што ми је мило, ем драго, Густа ми магла паднала, Јечам жела…

Планирају да репертоар обнове новим песмама како кажу, да не би досадили публици. Хор  је добио нове чланове и по речима председника Драгана Цакића, и даље су отворена врата за будуће чланове који воле музику и умеју да певају. У „Рузмарину“ су тренутно окупљени чланови од двадесет до седамдесет година, што чини веома леп спој младости и искуства.

„Традицинално, имамо добру сарадњу са Културним центром у Власотинцу и овде увек радо наступамо. Овде, у дворишту, предиван је амбијент за наше наступе, добре су техничке могућности. Уз одлично гостопримство домаћина, то је гаранција да ће се наша сарадња наставити и убудуће“, рекао је Драган Цакић након завршетка концерта.

Градски хор „Рузмарин“ постоји дуже од 35 година. Овај велики јубилеј прославио је прошле године великим концертом под називом „Под сјајем звезда“. На свом репертоару има староградску и старосрпску музику. „Рузмарин“ негује и духовну музику са којом је наступао у манастиру Каково, који је један од метоха Хиландара – преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: