Lebane: Donacija vredna 78.370 evra JKP “Vodovod”, dar Japana

Loading

LEBANE – U Lebanu je boravio ambasador Carevine Japana u Srbiji Đunići Marujama. Tim povodom  upriličena je ceremonija primopredaje donacije za ,,Projekat obezbeđenja mini utovarivača javnom preduzeću Vodovod”. Ova donacija vredna je 78.370 evra i doprineće bržem i kvalitetnijem radu ovog preduzeća, ali i unapređenju kvaliteta života svih građana.

Kako je rekao ambasador Japana, zaključno sa ovom donacijom od 1999. godine do danas ukupan iznos japanske pomoći vezane za osnovne potrebe stanovništva dosegao je 14 miliona evra, a u istom periodu celokupna pomoć ove zemlje Srbiji iznosila je čak 508 miliona evra.

Zamenik predsednika opštine Lebane Boban Pejić naglasio je da se uz timski rad i kvalitetne projekte mogu obezbediti osnovna sredstva za funkcionisanje lokalne samouprave i dodao da će se sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu.

Srbija kao kandidat za članstvo u Evropsku Uniju, kako je istakao predstavnik Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije Nenad Radojević, ima obavezu da unapredi životnu okolinu i prilagodi je standardima razvijenih zemalja i da je zato ova donacija Japana dobrodošla.

Lebanski “Vodovod” će, kako je rekao direktor Miodrag Spasić, uz pomoć ovog mini utovarivača znatno poboljšati usluge građanima i zahvalio narodu ove prijateljske zemlje na vrednoj donaciji. Kako je zaključeno, Carevina Japan će i dalje nastojati da pomogne lokalnim zajednicama u Srbiji naročito na polju unapređenja i očuvanja životne sredine – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: