Završen 9. “Drum Dum Fest”: Vidimo se na jubilarnom desetom!

Loading

LESKOVAC – U Leskovcu je završen Deveti „Drum Dum Fest“. Izvanrednom radionicom Srđana Dunkića u prepunoj prostoriji sa velikom brojem zainteresovanih polaznika, Omladinskog kluba Leskovac, počeo je drugi dan Drum Dum Festa 009. Srđan Dunkić održao je interaktivnu radionicu, a u tome mu je pomogao i klavijaturista Stevan Milijanovic. Nešto kasnije Leskovac je imao prilike da vidi i čuje povorku bubnjara svih uzrasta u gradskom parku gde je defile i održan.

Program u Narodnom pozorištu u Leskovcu počeo je sjajnim nastupom članova Školice bubnjeva Trajković iz Zaječara, koja već nekoliko godina sarađuje sa jedinstvenim festivalom bubnjeva, perkusija i ritma u ovom delu Evrope. Bina je nakon toga pripala najvažnijima, odnosno najmlađima.

U programu DDF Kids predstavili su se: Lazar Nikić, Višnja Đikić, Miloš Stanojev, Branko Stojković, Ognjen Nikić, Petar Milutinović, Đorđe Jovanović, Nikola Cekić i  Danilo Mitrović. Mladi bubnjari nadmetali su se u programu DDF Teens, a oni su: Dušan Cvetković, Veljko Petrović, Lazar Stamenković i Aleksandar Mihajlović. Nakon odluke žirija u sastavu: Nikola Gavrilović Kokan, koji je najstariji i jedan od najiskusnijih bubnjara u Leskovcu, Miloš Trajković, ispred Školice bubnjeva iz Zaječara i Marija Besarabić Ristić, profesor violine, ispred Drum Dum Festa, pobedu je odneo Aleksandar Mihajlović.

Drum Dum Fest imao je tu priliku da ugosti i vrsnog bubnjara inspirisanog džezom, Darka Uroševića, između ostalog člana legendarnog Goribora, a koji trenutno nastupa sa sastavom Vladan Vučković Paja & Spiritus Movens Band. On  radi i na jednom novom projektu – Poez11a. Darko Urošević nastupio je sa dugogodišnjim prijateljem i saradnikom, gitaristom Draganom Pavlovićem. Ovaj dvojac pobrao je simpatije publike, što potvrđuju brojni aplauzi.

Miško Plavi Trio u sastavu, Miško Plavi, Srđan Dunkić Džoni i Stevan Milijanovic oduševili su sve prisutne i uživali zajedno sa publikom u leskovačkom Narodnom pozorištu. Odličan nastup, izvanredna fuzija žanrova i jaka emocija, možda su samo neki od epiteta koji bi opisali ovaj Trio.

Tu čast da zatvore veče imali su Bojana Stamenov i Flashpoint bend. Odličan sastav čija je adresa Leskovac sastavljen je od kvalitetnih muzičara koji su svojim radom i posvećenošću poslu izgradili odličnu karijeru. Bojana Stamenov, diva prepoznatljivog i moćnog glasa pred punom salom leskovačkog pozorišta uz najveće svetske hitove i veoma interesantan nastup spustila je zavese još jednom festivalu. Do narednog i jubilarnog desetog festa, uživajte u dobroj muzici.
Prijatelji festivala su: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Leskovac, Leskovački kulturni centar, Kancelarija za mlade grada Leskovca,Tahal Group, R line sticks.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor