IN MEMORIAM: Dr Najdan Milić, specijalista neuropsihijatrije

Loading

VLASOTINCE – U  Vlasotincu je iznenada preminuo specijalista neuropsihijatrije u penziji Najden Milić (70), koji je čitav radni vek lečio Vlasotinčane i ostao upamćen kao veliki stručnjak i humanista. Rođen je u Grnčaru, a osnovnu školu, do koje je morao svaki dan da pešači, završio je u Ljuberađi. Školovanje je nastavio u Babušnici a Medicinski fakultet je završio u Nišu. Završio je i Školu rezervnih vojnih oficira. Kao lekar opšte prakse sedamdesetih godina se zaposlio u Vlasotincu, a nakon 10 godina završio je i specijalizaciju u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Toponici kod Niša.

Nakon toga vratio se u Vlasotince i bio je među prvim stručnjacima za akupunkturu. Vlasotinčani su ga smatrali za “čudotvorca”, jer je “iglicama” uspevao da digne na noge i neke beznadežne slučajeve pogotovo posle moždanog udara ili povreda.

Ono po čemu će ga još pamtiti je njegov pristup prema pacijentima. Imao je strpljenje da svakog pažljivo sasluša i da mu svaki pacijent bude bitan tako da se trudio da dobije ispravnu dijagnozu i adekvatnu terapiju. Bio je uvek spreman da pomogne i mlađim kolegama i podeli svoje znanje sa njima.

U njegovoj biografiji moralo bi da stoji da je bio strastven ribolovac i privržen otac Dejanu i Aleksandru i odan suprug Zagorki. Doktor  Najden sahranjen je u subotu, 27. jula u 13 časova, na Vlasotinačkom groblju.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor