Maja Cakić, akademski muzičar-violinista, umetnički rukovodilac „Amorosa“: Odgovor Miši Petronijeviću povodom „otvorenog pisma“

Loading

LESKOVAC – Akademski muzičar – violinista Maja Cakić, koncertmajstor i umetnički rukovodilac Kamernog orkestra „Amoroso“,  povodom „otvorenog pisma“ Miodraga Miše Petronjevića, poznatog pevača-amatera, dobitnika brojnih nagrada za umetnički rad, među kojima i Oktobarske nagrade Grada Leskovca, koje je poslao gradonačelniku Leskovca, prosledila je našoj redakciji odgovor, koji objavljujemo u celini.

Poštovani gospodine Petronijeviću!

Moje ime je Maja Cakić i po zanimanju sam akademski muzičar-violinista(tako bar piše u mojoj diplomi Akademije umetnosti u Novom Sadu).Čitav život se bavim poslom za koji sam se školovala i veoma sam zahvalna na tome, jer je to najlepši posao na svetu.

U Vašem otvorenom pismu gradonačelniku nigde niste pomenuli moje ime; ipak ste vi pravnik, ali naravno da se zna da sam ja koncertmajstor i umetnički rukovodilac „AMOROSA“.Ovim pismom Vam se ne obraćam ispred AMOROSA,ovo pišem u svoje lično ime. Nikada za svojih 60. godina, ponavljam NIKADA, do ovog Vašeg otvorenog pisma gradonačelniku, nisam doživela šovinizam zato što sam žena. Žao mi je što sam to doživela od Vas. Svih ovih 40. godina, koliko radim, nisam nikog želela da ugrozim ili uvredim,samo sam htela da čarobni svet klasične muzike podelim sa što više ljudi.

Što se tiče Amorosa, postoji od 2002. i ovo nam je 18. koncertna sezona. Od za Vas sporne 2015. održali smo 37 celovečernjih koncerata u gradu, zemlji i inostranstvu. U tom periodu imali smo dva koncerta u velikoj sali Kolarca, koja je sigurno naš najprestižniji koncertni prostor. U 2017. dobili smo preko projekta najviše sredstava otkako postojimo 1.450.000 dinara, ali ne samo za obeležavanje jubileja nego i za ostalih 11 održanih koncerata i gostovanje velikog Stefana Milenkovića. Mislim da je dobro da jedan grad ima svoj profesionalni orkestar sa kojim mogu da nastupe tako veliki umetnici kao što su Stefan Milenković,Vladimir Milošević, Dejan Gavrić, Jovan Bogosavljević i mnogi drugi.

Ove godine Amoroso je dobio 900.000 dinara za svoju koncertnu sezonu -10 koncerata i koncertnih gostovanja i veoma smo zahvalni svima koji su nas podržali i koji nas podržavaju. Amoroso je kamerni orkestar koji ima 17 stalnih članova, profesionalnih gudača, koji su prošli dugogodišnje školovanje da bi mogli da odgovore zahtevima programa koji izvode.

Veoma poštujem sve što ste uradili i što trajete punih 50 godina. Čestitam Vam jubilej i želim puno uspeha u životu i radu.

Maja Cakić 

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor