Drugi pišu: Zbog bojevog gađanja u blizini Vučja, stanovnici uznemireni svakog proleća i leta

Loading

LESKOVAC, VUČJE – Strelištu u Vučju kod Leskovca, svakog proleća i leta, policija vrši bojeva gađanja koja jako uznemiruju meštane ove varošice. Pojedinci imaju utisak kao da se rat uživo vodi u njihovoj dnevnoj sobi, jer je strelište izuzetno blizu naseljenog mesta.

Kako javlja agencija JUGmedia, “od 9 do 11 ujutru ispale i po 5.000 metaka na potpuno neobezbeđenom mestu, koje nije za to napravljeno, niti je bilo u u upotrebi 30 godina. Buka je nesnosna i čuje se kilometrima u daljinu. Deca iskaču iz kreveta, zatvaramo prozore i vrata”, komentariše Nikola Nikolić iz ovog mesta, koji je i mobilnim telefonom zabeležio kako se policijska vežba čuje u njegovoj dnevnoj sobi.

Inače, ovo strelište je u funkciji od 2015. godine i u policij tvrde da je potpuno bezbedno i bezopasno za okolno stanovništvo. “Postoji sproveden elaborate o bezbednosti. Taj elaborate je potpisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Vojno tehnički institut, sprovedene su balističke provere lokacije I sve je u redu”, kaže portparol PU Leskovac Boban Zdravković, prenosi JUGmedia.

On zaključuje da tokom vežbi policajaca niko ne može biti povređen na ovom mestu, ukoliko se pridržava propisa. “E, sad, to što se čuje vuk, to je neka druga priča…”, dodaje Zdravković.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: