PU Leskovac:  Do 30. septembra akcija „Brzina na umu – opasnost na drumu“

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Полицијска управа у Лесковцу, у сарадњи са партнерима из локалне заједнице, у наредном периоду предузимаће активности на унапређењу стања безбедности саобраћаја са циљем смањења броја саобраћајних незгода које настају као последица прекорачења дозвољене брзине кретања возила. Пројекат под слоганом „Брзина на уму – опасност на друму“ почиње данас и трајаће до 30. септембра ове године.

Анализом узрока саобраћајних незгода на подручју Јабланичког управног округа утврђено је да се трећина догоди због неприлагођене брзине и зато је примарни циљ овог пројекта подизање свести и самоодговорности код свих учесника у саобраћају о неопходности поштовања одредби Закона о безбедности саобраћаја.

Осим возача моторних возила, посебна пажња биће усмерена на возаче бицикала и мотоцикала, јер они представљају најугроженију категорију учесника у саобраћају.

Реализовање пројекта спровешће се у ауто школама кроз едукацију будућих возача, медијском промоцијом и поделом материјала којим се указује на опасности које настају као последица непоштовања прописа о ограничењу брзине кретања, као и неопходности вршења контроле саобраћаја са радарским уређајима на деоницама путевима где најчешће долази до саобраћајних незгода – саопштава ПУ Лесковац.

 

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor