Dom kulture Grdelica: Održana 14. Grdelička regata na Južnoj Moravi

Loading

ГРДЕЛИЦА – Спустом низ Јужну Мораву, од Сарајевског моста до Добротина, одржана је Грделичка регата. Организатор ове традиционалне, 14. по реду, манифестације је Дом културе у Грделици. Циљ ове манифестације је подсећање на важност очувања животне средине,  а због чињенице да окупља велики број учесника којима је ово прилика да се друже она нас подсећа и на важност пријатељства и заједништва.

“Грделичка регата је манифестација која је постала бренд Грделице и околине. Не само због назива, већ и због чињениц да окупља велики број учесника којима је ово прилика да се друже и добро забаве. Она већ 14 година заредом промовише грделички крај и његове потенцијале“, истакла је Александра Стојановић, ПР градоначелника.

Директор Дома културе у Грделици Марко Тривунић казао је да регата симболично почиње у 11:59, траје око три часа. „Желимо да скренемо пажњу на екологију, на заштиту животне средине, на очување наших река. Ја овом приликом апелујем на све људе Грделице, али и читаве Србије да воде рачуна о нашим рекама, да не бацају смеће“, додао је директор Тривунић, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor