Sijarinska Banja: 22. „Gejzerskе noći“ – bogata turistička ponuda

Loading

МЕДВЕЂА – Под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација и општине Медвеђа, Туристичка организација општине Медвеђа и Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер“ Сијаринска Бања успешно је привела крају организацију 22. по реду „Гејзерских ноћи“. Ова манифестација представља централни туристички догађај за општину Медвеђа, а трајала је од 27. јула до 1. августа.

Прво вече манифестације отворио је наш познати естрадни уметник Зоран Калезић, који је многобројну публику дигао на ноге певајући своје добро познате хитове попут:„Мој добри анђеле“,„Жељо моја, најслађи отрове“,„Добро вече изгубљена надо“ и многе друге, како своје, тако и хитове Томе Здравковића и црногорске народне песме. Након тога, наступ су имали чланови Културно уметничког друштва „Јабланичко коло“ из Лебана.

Следећег дана одигран је први Међународни турнир у ватерполу, па су гости у Сијаринској бањи могли у преподневним часовима да се разоноде, а вече резервишу за праву забаву, обзиром да је „Амадеус бенд“ и по киши окупио публику која је одушевљено певала заједно са момцима из бенда.

По програму Гејзерских ноћи, наредних дана наступе су имали „Light motiv band“, затим популарни певач народне музике Миломир Миљанић и КУД „Разиграно коло-Вез“. Петог дана публику је забавио поп-рок бенд „Catfish company из Лебана а у паузи њиховог наступа своје феноменалне кореографије приказала је плесна група „Step by step“ из Лесковца.

Последње вечери, под називом „Вече ТО Медвеђа“, госте су забављали КУД „Нови Бадовац“ из Грачанице, певачица Соња Коцић и победници такмичења „Први глас Медвеђе 2019“.

Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић наводи да Гејзерске ноћи јесу централна манифестација за општину, али не и једина. Поред ње, овог викенда одржани су и „Завичајни сусрети“ који повезују матицу Горњојабланичана и српску дијаспору и уважене наше грађане који су отишли ван свог родног места. Том приликом председник Арсић је позвао све наше људе који могу да помогну, да предложе идеје, да улажу у своје место и да заједничким напорима допринесу бољој и лепшој будућности Медвеђе.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor