Omladinski klub Leskovac: Podeljeni ugovori o finansiranju omladinskih projekata

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Данас, на Међународни дан младих, у просторијама Омладинског клуба, подељени су уговори о финансирању омладинских пројеката који за циљ имају промоцију активизма и волонтеризма младих. Преко програма „Активирај се“ за који је извојено 1,5 милиона динара, 13 пројеката је испунило услове конкурса. Од 2015. када се започело са овом праксом до данас подржано је 60 пројеката са преко 5,5 милиона динара.

У име Града Лесковца, који пету годину заредом, преко Канцеларије за младе, финансира овакву врсту пројеката, присутним добитницима и младим људима обратио се градоначелник Лесковца др Горан Цветановић. „Преко програма „Активирај се“ мотивишемо младе да ураде нешто корисно за себе и заједницу у којој живе, да развијају своје вештине и хуманост, подстичемо друштвени активизам младих, будимо њихову креативност, потенцијале и иновативне идеје.”

Градоначелник је истакао да се у циљу пружања подршке младима два пута годишње организује и додела награда младим талентима: на Дан Светог Саве и 11. октобра, на Дан града. До сада је награђено преко 2500 младих,са преко 65 милиона динара. Он је додао да, поред новчаних награда, све средњошколце са територије града, који су носиоци Вукове дипломе, Град сваке године обрадује наградном екскурзијом. Преко 300 вуковаца пропутовало је Србијом, док ће још око 100 њих следећег понедељка, 19. августа, кренути у обилазак централне Србије и Војводине.

Испред Канцеларије за младе присутнима се обратио и координатор Александар Стојановић који је казао да је ангажовање Канцеларије изузетно успешно и продуктивно и да је горе поменути програм постао препознатљив у Србији, а поменуо је и бесплатне радионице, Инфоцентар за младе, али и програм награђивања младих талената преко ког је до сада награђено преко 600 младих и талентованих суграђана. Он је позвао све младе људе да се прикључе  раду канцеларије, али и да вечерас присуствују отварању турнира у малом фудбалу „Хисар 2019“ на терену ОШ „Коста Стаменковић“.

Никола Пантић, испред удружења Tomorrowle захвалио се Граду, градоначелнику и Канцеларији за младе на подршци, као и свим учесницима, волонтерима и донаторима. “Tomorrowle је фестивал алтернативне музике који постоји већ три године. Прошле године смо распродали халу спортова, а ове године 30.08. организујемо хуманитарни догађај усмерен ка болесној и сиромашној деци у Централном градском парку“, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor