Leskovac: Peto nagradno putovanje za nosioce Diplome „Vuk Karadžić“

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Око сто ученика једанаест средњих школа на територији Града Лесковца који су носиоци дипломе „Вук Караџић“ данас су отишли на наградну ексурзију коју пети пут организује Град Лесковац у сарадњи са Канцеларијом за младе. Вуковце је на екскурзију испратила заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић рекавши: „На овај начин показујемо да је за нас Дан младих сваки дан, и управо зато настављамо да радимо на стварању услова за квалитетнији живот младих. Својим активностима из дана у дан доказујемо да мислимо на младе свих 365 дана у години, и да ћемо наставити да континуирано улажемо у њихов развој.
Најбољи ученици нашег града, наши Вуковци, имаће прилику да посете Јагодину, Крагујевац, Београд, Нови Сад, Суботицу, Палић, Фрушку гору, Сремске Карловце и друга прелепа места наше дивне земље Србије.“
„Без образовања, без улагања у науку и напорног рада, нема ни напретка, ви сте то показали, стога заслужујете овакву награду.
Србија је прелепа земља и верујем да ћете се са овог путовања вратити пуни позитивних утисака“, додала је она пожелевши им леп провод и дружење на екскурзији и подсетила да Град Лесковац два пута годишње награђује најуспешније младе Лесковчане и да је за те намене издвојено 65 милиона динара чиме је награђено више од 2500 младих.
У име награђених обратио се Александар Миловановић који је рекао: „Ова екскрузија је за све нас јако посебна, осетили смо да је уз нас храбро и одлучно стао наш град и позлатио наш труд у протекле четири године. Такође, ова екскурзија даће нам и мотивацију да сви ми наставимо са сјајним резултатима и на студијама и оправдамо указано поверење“, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: