Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio Leskovac, Medveđu i Sijarinsku Banju

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Министар здравља Златибор Лончар данас је у пратњи градоначелника Лесковца др Горана Цветановића, директора Опште болнице Лесковац др Небојше Димитријевића и запослених обишао лесковачку Општу болницу. Том приликом министар је изјавио да се у болници пуно тога урадило, као и да ће се доста тога радити у наредном периоду. „Сређено је много одељења, која изгледају потпуно пристојно, а остало је да се среде још две зграде за које је менаџмент Опште болнице рекао да ће урадити пројекте врло брзо и да се реконструкције заврше у току наредне године. Договорили смо се да се прошире капацитети нефрологије и дијализе, као и капацитети за палијативу. Водимо рачуна о побољшању кадра, стога ће овде посао добити још седам лекара и петнаест сестара, како се одлазак запослених у пензију не би тренутно осетио“, казао је у лесковачкој Општој болници министар Лончар.

Након обиласка лесковачке Опште болнице, министар је са градоначелником Цветановићем, др Димитријевићем и председником општине Медвеђа Небојшом Арсићем посетио Дом здравља у Медвеђи и медицински блок у Специјалној болници за рехабилитацију „Гејзер“.

Министар је у Сијаринској бањи говорио о лесковачкој Општој болници: „Што се тиче Лесковца, задовољан сам оним што сам видео, наставићемо даље да правимо нове реорганизације, у складу с тим капацитетима које постоје за оне ствари за које се јавља додатна потреба, али и онда где има неискоришћене капацитете да их пребацимо за оно што је потребно. Мислим да довољно говори слика како је то некад било, како то сад изгеда, а посебно ћемо бити задовољни када крајем следеће године буде завршена реконструкција у потпуности.“

Истакао је и да је задовољан функсионисањем ових двају здравствених установа, да су и пацијенти задовољни, најавио је почетак изградње Спа центра, као и потпуну реконструкцију комплекса бање. Најавио је и нова запошљења у болници „Гејзер“ – 4 лекара и 15 терапеута, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: